Detalji otmice biznismenovog sina: Evo kako su namamili tinejdžera i gdje su ga krili

GS
Otmica
Foto: Telegraf | Otmica

NOVI SAD - Dva brata od kojih je jedan maloljetan, oteli su sina biznsimena iz Novog Sada, a pomagači su mu bila još trojica i svi će biti saslušani sutra pred nadležnim tužiocem u Novom Sadu.

Jedan od braće i to Radomir M., kako piše Telegraf.rs, poznavao je Nemanju T. (18) i on je, kako se sumnja, tipovao i rukovodio akcijom otmice. Otmičari su biznismenovog sina namamili pozivom kada se vraćao sa rođendana, a oteli su ga u blizini kuće u naselju Paragovo u Sremskoj Kamenici.

Poslije toga su pozvali mladićevog oca, koji im se prvo nije javio, a ubrzo zatim, vidjevši propušen poziv, pozvao je taj broj, na koji su mu se javili otmičari. Dali su mu na telefon sina koji je rekao ocu da je otet i da se traži otkup od 200.000 evra u gotovini. 

Potom su tek punoljetnog dječaka odvezli do jedne napuštene hale u novosadskom naselju Klisa, gdje je zadržan cijelu noć. Za to vrijeme otac otetog momka u dogovoru sa suprugom pozvao je policiju i rekao da mu je sin otet.

Novosadska policija je nakon toga operativnim radom, preko baznih stanica, došla do moguće lokacije gdje otmičari drže otetog mladića, poslije čega se krenulo u akciji njegovog oslobađanja. Otmičari su pohapšeni, a na sjedištu “pola”, slovačkih registarskih oznaka, policija je zatekla otetog mladića vezanog i sa povezom preko glave.

Nije bio povrijeđen, ali je pretrpio veliki stres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana