Deset putnika se vratilo u Srbiju, njih 40 nastavlja ljetovanje

Srna
Foto: K1

BEOGRAD- Deset putnika iz niškog autobusa koji je učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu između Evzonija i Soluna vratilo se u Srbiju, dok će njih 40 nastaviti ljetovanje u Grčkoj.

U tri grčke bolnice smješteno je 26 povrijeđenih putnika iz niškog autobusa, dok su teže povrijeđeni smješteni u bolnicu u Solunu, prenosi RTS.

Upravnik te bolnice Nikos Antonakis izjavio je da je 18 osoba pregledano, a da je 13 hospitalizovano, među kojima i dvoje djece.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić izjavio je ranije da će svi koji odluče da se vrate danas biti vraćeni za Srbiju.

"Jedan autobus treba da vrati turiste u Srbiju, a drugi je one koji nisu povređeni odvezao do Stavrosa gde će biti na letovanju", rekao je Seničić.

Četiri osobe su poginule, a najmanje 53 su povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Atina-Solun u kojoj su učestvovali turistički autobus sa srpskim tablicama i dva automobila.

Trojica putnika iz automobila su poginula na mjestu nesreće, a četvrti, koji je bio teško povrijeđen je podlegao povredama.

Saobraćajna nesreća dogodila se juče oko 6.30 časova kada je putnički automobil u kojem su bile četiri osobe naletio direktno na autobus koji je išao iz suprotnog smjera, pri čemu je autobus skrenuo i prevrnuo se u kanal bez vode dubokom dva i po metra.

U saobraćajnoj nesreći učestvovao je i automobil koji je išao u pravcu Evzonija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana