Demonstranti zvižducima prekidali govor Trendafilove u Prištini, neki od njih uhapšeni

GS
Foto: kosovo-online.com

PRIŠTINA - Govor predsjednice Specijalizovanih vijeća Kosova Ekaterine Trendafilove danas u Prištini zvižducima su prekidali aktivisti Socijaldemokratske partije Kosova, a kako prenosi Ekonomija onlajn, policija je uhapsila neke od njih.

Demonstranti su rekli da je Trendafilova predsjednica nepravednog suda i da njen govor ne bi trebalo da prođe u tišini, prenosi Kljan Kosova.

"Ne možemo da dozvolimo da se govor sudije Trendafilove prećuti. Ona je predstavnik nepravednog suda koji ni u jednom trenutku ne može donijeti pravdu. Ovaj sud želi da promijeni istoriju Kosova, čineći da je rat koji se vodio bio između dva agresora, a ne kao oslobodilački rat ovog naroda za nezavisnost i slobodu. Sudija je došla ovde kako bi dala legitimitet ovom sudu, ali njegov legitimitet više nije stvaran. Zaboravili su da je ovde bilo zločina od strane agresora, Srbije, pa ne možemo da dozvolimo da se o tome tiho izvještava", rekao je jedan od aktivista, prenosi Kosovo onlajn.

Trendafilova je međutim rekla da ne razumije demonstrante jer ne zna albanski jezik.

Predsjednica Specijalizovanih vijeća Kosova sa sedištem u Hagu Ekaterina Trendafilova i sekretarka tog suda Fidelma Donlon stigle su u posjetu Kosovu, a prema najavama, danas i sutra razgovaraće sa predstavnicima civilnog društva i medija u Prištini i Severnoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana