Deđanski: “Vlažni snovi” neprijatelja srpskog naroda

Srna
Deđanski: “Vlažni snovi” neprijatelja srpskog naroda

BEOGRAD - Politički analitičar iz Beograda Stevica Deđanski izjavio je povodom poziva ministra spoljnih poslova BiH Bisere Turković na ukidanje Republike Srpske da oni koji su htjeli da unište srpski narod prije dvadesetak godina i danas imaju istu želju - da nestane srpskog naroda.

 “Ti zahtevi i želje su konstanta. Ja bih rekao, da budem bezobrazan, pošto je ta ministarka bezobrazna sa svojim zahtevima, da su to njihovi, u slengu se kaže, žvlažni snoviž. Znači oni žele da unište Republiku Srpsku, kao što su hteli i da ne postane Republika Srpska - oni su hteli da unište srpski narod”, rekao je Deđanski za Srnu. 

Deđanski je istakao da je Republika Srpska simbol opstanka srpskog naroda na ovim prostorima i primijetio da jačanje Srpske i Srbije i u ekonomskim i u međunarodnim forumima i krugovima izaziva ogromnu paniku i nesreću kod srpskih neprijatelja.

“Pored sve politike koju mi vodimo - pomirenja i pokušaja dogovora, oni i dalje imaju samo jednu želju, a to je da srpski narod bude uništen - u BiH Republika Srpska, a u Srbiji da nam otmu Kosovo. Znači konstantna politika konstatnih srpskih neprijatelja i tu nema ništa novo”, rekao je Deđanski.

On je dodao da nikakva saradnja sa srpskim neprijateljima nije moguća, jer njihov cilj je uvijek i samo da nestane srpski narod.

Deđanski je ocijenio da su priče sarajevskih političara postale “malo i smiješne, a degutantne su oduvijek”.

“Ne vidim da će tu nešto novo da se desi, a nije loše zbog nekih naših političara u okviru srpskog miljea i ovde i u BiH da shvate da će samo odbrana srpskih interesa pomoći da se Republika Srpska i srpski narod sačuvaju i očuvaju”, rekao je Deđanski.

Deđanski je nagasio da je “naša sreća, a njihova nesreća” to što Srbija ima dobre prijatelje u svijetu.

“Imamo lidere koji umeju da prepoznaju i da gaje ta prijateljstva. Imamo čak i bolje odnose sa velikim zemljama koje nekada i nisu bile na našoj strani. Iako ne možemo ni danas da kažemo da su na našoj strani, te države u svakom slučaju prilaze celom problemu sa uvažavanjem, jer shvataju da bez ostvarenja i srpskih interesa ne može da se reši problem na Balkanu”, rekao je Deđanski.




 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana