Darko Šarić saslušan u vili na Dedinju, odvezen u SBPOK: Oglasio se MUP

B92
Foto: Tanjug

Pripadnici MUP u marici izveli su Darka Šarića iz njegove vile Dredinju.


Marica, sa uključenom rotacijom, oko 18.30 sati približila se ulazu u kuću, dok je drugi policijski džip bio uz nju.
Policijska kolona u kojoj je više od pet vozila se potom od kuće udaljila uz rotacije i sirene, i uputila ka SBPOK.

Ekipa hitne pomoći ranije danas, oko 17 sati, ušla je u vilu Darka Šarića na Dedinju u Ulici Baje Pivljanina, prenose mediji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije oglasilo se povodom hapšenja Darka Šarića.

U saopštenju MUP-a navodi se da je osim Šarića uhapšeno još 5 osoba, koje se sumnjiče da su članovi organizovane kriminalne grupe.

Članovi ove kriminalne grupe djelovali su na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike. Za ostalim članovima se intenzivno traga. Uhapšeni su u međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane Europola i Evrodžasta.

Oni se terete da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Jake policijske snage blokirale su ulicu u kojoj se nalazi vila Darka Šarića.

Novosti prenose da se Darko Šarić dovodi se u vezu sa organizacijom ubistva pripadnika škaljarskog klana Alena Kožara i Damira Hodžića na Krfu.

Šarić je sve poslove obavljao sa pet telefona, od čega su dva bila satelitska, i skaj aplikacije, i to još u vrijeme dok je bio u pritvoru. Sa skaj platforme je skinuta cijela komunikacija, i prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o organizovanju nekih ubistava na teritoriji Srbije i Crne Gore.
Pored Šarić,a u Beogradu je danas uhapšen i Uroš Mišić, navijač Crvene zvezde, kako prenose "Novosti". Dodaju da je njegovo hapšenje povezano sa hapšenjem Darka Šarića. Pored njega uhapšen je i Šarićev advokat, Dejan Lazarević, koji je pravni zastupnik i Veljka Belivuka, ali i Marka Miljkovića. Mediji navode i da su uhapšeni pripadnici MUP-a, kao i sudija Apelacionog suda. Među uhapšenima našli su se i Danilo Odović i Duško Mirković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana