Danas je više od 85 odsto pozitivnih u Srbiji iz Beograda

Tanjug
Danas je više od 85 odsto pozitivnih u Srbiji iz Beograda

BEOGRAD - Od ukupnog broja novozaraženih korona virusom u Srbiji, danas ih je samo 15 odsto van Beograda.

Od 67 novooboljelih u posljedanja 24 sata, u Beogradu je čak 57 slučajeva, što je nešto više od 85 odsto.

U ostalim dijelovima Srbije ukupno je pozitvno 10 novih pacijenata, od toga najviše u Boru - četvoro, Kruševcu dvoje i još u četiri grada po jedan.

Danas je, prema podacima na sajtu covid19.rs, navedeno da je od 5.263 testirane osobe pozitivno bilo 67. Na respiratorima je 20 pacijenata.

Taj očekivani, manji broj pozitivnih uobičajen je za ponedjeljak svugde u svijetu jer se "subotom i nedjeljom manje pacijenata javlja na testiranje".

Ozbiljniji brojevi se mogu očekivati od sutra.

Epidemiolozi su upozorili da je nedjelja koja je pred nama veliki test kada će se vidjeti da li apeli o poštovanju preventivnih mjera daju rezultat.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon za Tanjug kaže da se u Srbiji pogoršava epidemiološka situacija, posebno u Beogradu, i upozorava da se zbog povećanja broja zaraženih u prestonici iz nesigurne situacije prelazi u nepovoljnu.

Epidemilog Branislav Tiodorović ističe:

"Ako se ne budu poštovale protivepidemijske mere, za dve nedelje biće više od 500 obolelih dnevno, a kad se pređe taj broj, moguće je da se donese nova odluka da više ne bude nastave u školama i na fakultetima, već će nastava biti iskljucivo onlajn".
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana