Dačić: Vučić upoznao cijeli svijet sa nepodnošljivim položajem Srba na Kosovu

SRNA
Dačić: Vučić upoznao cijeli svijet sa nepodnošljivim položajem Srba na Kosovu

BEOGRAD- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na hitnoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN upoznao cijeli svijet sa nepodnošljivim položajem srpskog naroda na Kosovu i Metohiji izazvanim od režima Aljbina Kurtija.

Dačić je istakao da je Vučić svima pokazao da je Kurti glavna prijetnja miru i stabilnosti i da je zato od istorijskog značaja večerašnji nastup predsjednika Srbije, a da je na međunarodnoj zajednici odgovornost da zaustavi Kurtija i obezbijedi sprovođenje Rezolucije SB 1244 i Briselskog sporazuma.

Dačić je ocijenio da je Vučić pokazao državnički pristup u zaštiti nacionalnih i državnih interesa i srpskog naroda tokom svog izlaganja na hitnoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

"U svom izlaganju na hitnoj sednici Saveta bezbednosti UN na briljantan način upoznao je ceo svet sa nepodnošljivim položajem srpskog naroda na Kosovu i Metohiji izazvanim od strane zločinačkog režima Aljbina Kurtija", naveo je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana