Dačić u Loznici: Hajrizi bio spreman da ubije još nekoga

GS
Dačić u Loznici: Hajrizi bio spreman da ubije još nekoga

LOZNICA - Ubica policajca je na srpsku policiju, kada ga je pronašla, ispalio ukupno devet metaka, nakon čega je ubijen.

Istakao je to ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić koji se nalazi  u Loznici gdje je policija u razmjeni vatre likvidirala Fatona Hajrizija koji je u noći između srijede i četvrtka ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio Vjekoslava I.

-To su bile dve neprospavane noći za sve nas. Bile su angažovane sve linije, policijske stanice, SAJ, helikopterske stanice, uprave granične policije. Pa i saobraćajna policija. Bilo je uključeno 400 ljudi. Doveli smo vas ovde da vidite kako to izgleda. Pucao je, policija ga je likvidirala, nije bilo moguće da se preda – naglasio je Dačić, prenosi "Kurir".

-  Njega je prijavio mještanin sela Trbušnice kada mu je tražio vodu - naveo je Dačić i dodao da je na ovom području bilo oko 400 policajca koji su za njim tragali.

-On se skrivao ovde jer je tu reka i granica, on je tražio način kako da pređe preko reke. Kada je naišla naša policija on je ispalio dva hica u policijsko vozilo, na šta mu je policija odgovorila i pogodila ga jednim hicem -rekao je on dodajući da je napadač ispalio na policiju odnosno cijeli šaržer.

Policija ga je sustigla i likvidirala, istakao je Dačić navodeći da napadač nije namjeravao da se preda.

Istakao je da je riječ o surovom i ogrezlom kriminalcu.

-Ovo mu je peto ili šesto ubistvo. Time smo se rešili ne samo albanskog terorizma, već i međunarodnih slučajeva. Nećemo imati ni prema kome milost, policijac je izgubio život na dužnosti – napominje Dačić.

Dodao je da su ga dva dana pratili na kamerama.

-Cela Loznica je bila u strahu. Pratili smo ga na kamerama, nalazili smo njegove tragove na ogradama. Ovde je njegov pištolj kojim je ubio policajca. Bio je spreman da ubije još nekog, a ne samo policajce. Nažalost, sutra ću opet doći ovde, na sahranu Krsmanovića -  rekao je Dačić.

Istakao je da mu je žao je zbog porodice policajca koji je ubijen.

Kaža da će tražiti od Njemačke da izruči Artana Hajrizija, brata ubice.

-Fatonov brat je lagao da mu je ovaj ukrao dokumenta. On mu ih je poslao u Srbiju .-rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana