Dačić: Slučaj sa Novakom ostaviće posljedice po odnose Srbije i Australije

Srna
Dačić: Slučaj sa Novakom ostaviće posljedice po odnose Srbije i Australije

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će sve što se dešava sa Novakom Đokovićem u Australiji, koja ga drži u pritvoru za migrante, ostaviti posljedice na odnose Srbije i Australije.

”Novak ništa nije kriv, on je došao posle njihovog odobrenja da dođe. Ovakvo ponašanje je sramno i to treba staviti do znanja Australiji”, rekao je Dačić za RTS.

On je naveo da Novak ima diplomatski pasoš Srbije i da nije bilo ko, nego teniser broj jedan u svijetu i legenda.

“Zaista je neubičajeno, drsko, sramotno i odvratno da se neko tako ponaša prema njemu. Mislim da su ušli u neviđeni problem sami sa sobom. Novak je već pobednik, zato što je očigledno da mu ne daju da igra i da je ovo jedini način da se spreči da postane najbolji teniser u istoriji sveta”, rekao je Dačić.

On je rekao da ne vjeruje da će premijer Australije poslije svega doći u Srbiju, niti treba, kao i da je teško da će Australija prihvatiti bilo koje argumente države Srbije, kada je riječ o slučaju Đokovića.

“To nije nikakav specijalan i specifičan slučaj, ovde je reč o politizaciji pitanja jer na stotine ljudi dobija razna izuzeća. Ako mogu drugi teniseri da dolaze, zašto se neko tako ponaša prema Novaku Đokoviću”, upitao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana