Dačić: Radi se o terorističkom aktu vehabija!

Telegraf
Dačić: Radi se o terorističkom aktu vehabija!

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić održao je konferenciju ispred Urgentnog centra u kojem je povređeni pripadnik Žandarmerije koji je zadobio teške povrede prilikom obavljanja službene dužnosti.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) je u samoodbrani upotrijebio oružje i savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo.

"Nepoznato lice je više puta prilazilo policajcu, postavljalo mu pitanja, recimo, gde je muzej. Onda se lice vratilo i iz kese izvadilo samostrel i ranilo pripadnika Žandarmerije. Nesumnjivo je da se radi o terorističkom aktu, napadu na našu državu", rekao je Dačić.

Dodao je da je policajcu život sačuvalo to što nije izvadio strelu iz vrata:

"Policajac je uspeo da odbrani ambasadu, svoj život. Mi smo mislili da će napadač ostati živ, da možemo da saznamo još nešto.

 Činjenica je da se radi o vehabijama. Osim samostrela, bio je naoružan i nožem. Prvo treba utvrditi tačan identitet te osobe. Njegove relacije, sa kim je povezan, šta je i da li je nešto vezano za njega što se tiče terorizma.

Mi sada pričamo o mogućim motivima, ali nema drugog motiva zašto bi neko napao Žandarma. Zadržano je još jedno lice koje se kretalo blizu komande.

Očekujem da ćemo u narednih nekoliko sati imati identitet osobe, da će stvari biti jasnije. U ambasadi niko nije bio ugrožen u trenutku napada, njih obezbeđuju druge jedinice. Inače, javile su nam se druge države da pomognu u istrazi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana