Dačić potvrdio: Pritvoreni Kemal Begović i Igor Despotović, pretreseno više lokacija

RTS
Dačić potvrdio: Pritvoreni Kemal Begović i Igor Despotović, pretreseno više lokacija

BEOGRAD - Na više lokacija širom Srbije izvršen je pretres u vezi sa terorističkim napadom u Beogradu i razgovarano sa više desetina ljudi, a pritvoreni su Kemal Begović i Igor Despotović, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Postoje ljudi koji pripadaju vehabijskom pokretu. Kada pogledate šta je u stanovima tih ljudi, vidite da su pripadnici ekstremista. Treba pronaći adekvatnu vezu između aktivnosti vehabija i konkretnog događaja", rekao je Dačić za RTS.

On je naveo da je kod jednog lica pronađen snimak na kojem se zaklinje na vjernost terorističkoj organizaciji "Islamska država".

Dačić je napomenuo da će se tužilaštvo baviti time da li su lica povezana sa konkretnim terorističkim činom.

Govoreći o teroristi Milošu Žujoviću, koji je juče samostrijelom ranio žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, Dačić je rekao da je rekonstruisano njegovo kretanje i da je utvrđeno da je samostrijel kupio prekjuče u radnji u Zemunu.

"Kretao se po gradu, prvo je bio do sinagoge, pa je krenuo ka izraelskoj Ambasadi. Njegova supruga je otišla u Crnu Goru, tražili smo informacije od crnogorske policije", naveo je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana