Dačić otkrio detalje likvidacije vehabije koji je pucao na policiju

Srna, Tanjug
Dačić otkrio detalje likvidacije vehabije koji je pucao na policiju

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je vehabija Senad Ramović Becan ubijen u ataru sela Hotkovo kod Novog Pazara nakon što je odbio da se preda i ispalio tri-četiri hica na policiju.

Dačić je otkrio da se Ramović skrivao u rodnom selu u kući svog zeta – kriminalca iz Novog Pazara koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Nišu.

On je naveo da je sinoćnja akcija u okolini Novog Pazara izvedena u saradnji MUP-a, Bezbjednosno-informativcne agencije i tužilaštva.

- Ramović je lociran u selu Hotkovo, a tačnu lokaciju na kojoj se nalazi dali su oni koji su mu pomagali u skrivanju. Pružio je otpor i ispalio hice na policiju, nakon čega su ga pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) likvidirali - rekao je Dačić za Televiziju Prva.

Dodao je da je Ramović nakon što je Miloš Žujović krajem juna ranio žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu pobjegao na teritoriju Kosova i Metohije i da je potom lociran na području opštine Novi Pazar.

Dačić je istakao da je Ramović i prilikom ranijih pretresa pružao otpor policiji, ukazujući da je odigrao ključnu ulogu u radikalizovanju konvertita Miloša Žujovića, kao i Lazara B. iz Sombora, koji je uhapšen zbog pripremanja terorističkih djela.

-Ovo je na neki način nastavak svakodnevnih akcija koje smo imali posle terorističkog akta ovde u Beogradu, sagledavajući pokret vehabija i opasnost koja postoji - rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana