Dačić: Omladinske radne akcije najbolja tekovina bivše SFRJ

Srna
Dačić: Omladinske radne akcije najbolja tekovina bivše SFRJ

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić primio je danas delegaciju udruženja učesnika omladinskih radnih akcija i volontera Srbije povodom 1. aprila, Omladinskog dana radnih akcija, saopšteno je iz parlamenta.

Dačić je podsjetio da su Omladinske radne akcije nastale još u toku NOB-a, a da su naročito bile popularne nakon završetka Drugog svjetskog rata i da su imale za cilj da obnove i izgrade privredu, infrastrukturu, naučne, sportske, kulturne i zabavne objekte u Jugoslaviji.

Predsjednik Skupštine udruženja Sreten Jovanović zahvalio je Dačiću na prijemu i uručio mu simboličnu fotografiju spomen ploče na Novom Beogradu, a predstavio mu je i elemente za izradu Nacrta zakona o dobrovoljnim radnim akcijama.

Sagovornici su se saglasili da su takve akcije definitivno najbolja tekovina bivše SFRJ i da gotovo nema sredine u svim republikama nekadasnje držve u kojoj nije organizovana radna akcija ili gdje nije formirana omladinska ili pionirska brigada koja je učestvovala na nekoj od akcija.

Naglasili su da su tekovine tog vremena veoma važne jer smatraju da se na radnim akcijama gradilo, ali su se stvarala i prijateljstva i ljubav.

Kako je saopšteno, Dačić je zahvalio nekadašnjim omladincima i učesnicima radnih akcija na sugestijama povodom izrade Nacrta zakona.

Dačić je kazao da se uvijek zalagao da doprinese njegovanju tradicije iz tog perioda, jer je omladina tog vremena radeći gradila i sebe i istovremeno kroz zajednički rad upoznavala multikulturalnost stanovnika zajedničke domovine u kojoj je živjela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana