Dačić: Nikada nećemo raditi bilo šta što je štetno za narod i državu

Tanjug
Dačić: Nikada nećemo raditi bilo šta što je štetno za narod i državu

BEOGRAD- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da niko od političara sa vlasti nikad neće biti za to da se radi bilo šta što je štetno za narod i državu i da apsolutno osuđuje svaku vrstu politizacije tema poput litijuma bez argumenata, osim onoga da se litijumom sada bavi vlast. D

Dačić je rekao za TV Pink da još uvijek nije doneta odluka o iskopavanju litijuma i istraživanjima.

On je naveo da u vreme nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića ne bi bilo debate o iskopavanju llitijuma sa građanima jer "Đinđić, kad bi video koliko je to dobro za ekonomiju, ne bi nikoga pitao za mišljenje, pa ni ministre u svojoj vladi".

"Upravo su oni doveli Rio TInto u Srbiju i danas se o litijumu ne govori kao o litijumu, već se on koristi da se govori o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću", rekao je Dačić.

On je ocijenio da rasprava o litijumu ne bi bila ovakva kako izgleda danas da je Zoran Đinđić živ jer to, kako je rekao, ne bi bilo moguće sa njegovom energijom i željom za društveni razvoj. Dačić je istakao kako se u javnosti govori da se građani plaše da će se litijum kopati svuda po Srbiji i naveo je da još uvek nema nikakvih istraživanja, niti kopanja, kao i da još uvijek nije doneta nikakva odluka o tome.

"Reč je o tome da se pokušava politička mobilizacija i da se traži politički pogon i gorivo kao što se zloupotrebljavala nesreća u OŠ 'Vladislav Ribnikar' s ciljem da se nađe nešto što bi ponovo moglo da objedini političke zahteve opozicije jer se stalno traži zamena za loš kvalitet programa i kadrova koji se nude", rekao je Dačić.

Dodao je da je ideja opozicije da se građani ubede da je litijum najveća pošast u Srbiji i da treba blokirati puteve i "praviti haos po Srbiji".

Dačić je istakao da niko od političara na vlasti nikad neće biti za to da se radi bilo šta što je štetno za narod i državu, dodajući da apsolutno osuđuje svaku vrstu politizacije te teme bez argumenata, osim da to sada radi vlast.

"Pa sada oni moraju da budu protiv zato što to radi Vučić ili Dačić ili bilo ko. A litijum će tek biti predmet detaljne polemike i istraživanja", zaključio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana