Dačić: Moguće je da će Albanci sada osporavati vašingtonski sporazum

Srna
Dačić: Moguće je da će Albanci sada osporavati vašingtonski sporazum

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Srbija ispunjavati sve obaveze iz Vašingtonskog sporazuma koji je potpisala s Prištinom, uz posredstvo administracije predsjednika SAD Donalda Trampa, ali je ukazao na mogućnost da će taj dokument sada osporavati Albanci.

- Mi smo jedna ozbiljna država i ono što smo mi potpisali, radićemo na tome. Da li će neka druga strana osporavati ono što je potpisano? Moguće je. Moguće je da Albanci misle da, ako je Džozef Bajden pobedio, neće morati da ispunjavaju to što piše u sporazumu - rekao je Dačić za Radio Beograd.

On je istakao da će Srbija imati konstruktivan stav i radiće na daljem primjenjivanju Vašingtonskog sporazuma.

Dačić je naveo da je više puta rekao da je siguran da će dobri odnosi Srbije i SAD biti nastavljeni bez obzira na rezultat predsjedničkih izbora u SAD, na kojima je pobjedio Bajden.

- Odnosi Srbije i ove zemlje se ne mogu vratiti unazad niti bi trebalo da se vrate unazad time što bi se poništavalo sve ono što smo do sada ostvarili sa SAD u vreme Trampovog mandata - istakao je Dačić.

On je rekao da će Skupština u utorak po hitnom postupku raspravljati o prijedlogu rebalansa budžeta, a potom će se pred poslanicima naći i prijedlog o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana