Dačić: Ko god pobijedi, Beograd mora da jača odnose sa Amerikom

Srna
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija mora da bude spremna na svaki rezultat izbora u SAD i da jača odnose sa Vašingtonom.

On je ocijenio da su američki izbori svjetski događaj i da će njihovi rezultati imati velike posljedice i efekte na međunarodne odnose u cijelosti.

"Sigurno je da će i Srbija biti deo tog regiona na koji će rezultati izbora uticati. Moramo da budemo spremni na svaki rezultat. Nezavisno ko pobedi, moramo da jačamo odnose sa SAD imajući u vidu da ni jedna ni druga strana nama nisu nove i da smo u prošlosti održavali kontakte i razgovarali i sa Džozefom Bajdenom i sa Donaldom Trampom", rekao je Dačić novinarima u parlamentu.

Govoreći o aktivnostima Skupštine, Dačić je najavio da će se sljedeće sedmice, vjerovatno, raspravljati o rebalansu republičkog budžeta.

"Ukoliko Vlada ove nedelje utvrdi predlog izmena Zakona o budžetu za 2020. godinu, sa izmenama finansijskih planova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, PIO i Nacionalne službe za zapošljavanje - očekujemo da sledeće nedelje bude održana sednica Skupštine", rekao je Dačić.

On je naglasio da je dogovoreno da će o svakom zakonu biti organizovano javno slušanje, a kada se bude raspravljalo o Zakonu o budžetu, ta tačka neće biti spojena sa drugim i vrijeme za raspravu biće duplirano.

Dačić smatra da nije realno očekivati da do kraja godine počnu aktivnosti na međustranačkom dijalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana