Dačić: Kina jedna od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera Srbije

SRNA
Dačić: Kina jedna od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera Srbije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić počeo je danas višednevnu posjetu Kini sastankom sa ministrom za javnu bezbjednost Kine Vang Sjaohongom u Pekingu i tom prilikom istakao da je Kina jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera Srbije.

"Moja poseta ministru javne bezbednosti Kine je voma značajna, kako za Srbiju, tako i za Ministarstvo unutrašnjih poslova", rekao je Dačić, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Dačić je Vangu prenio pozdrave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ukazao na tijesne veze dvije zemlje.

"Naše prijateljstvo se temelji na strateškom dogovoru predsednika Si Đinpinga i Aleksandra Vučića. Naš zadatak je da kao dva ministarstva sarađujemo u različitim segmentima, bilo da je reč o nacionalnoj bezbednosti, osiguravanju određenih projekata u vezi sa pitanjima transnacionalnog kriminala, odnosno borbe protiv ilegalnih migracija", rekao je Dačić.

Dačić nakon sastanka sa Vangom putuje do grada Lianjunganga gdje se održava Globalni forum o saradnji u oblasti javne bezbjednosti.

Na toj konferenciji učestvovaće veliki broj ministara unutrašnjih poslova, između ostalih i predsjednik Interpola.

"Nakon toga idem u Guangdžou gde će biti održana zajednička vežba specijalnih jedinica. Sa naše strane učestvovaće pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice. Takođe, posetićemo i mešovite patrole", rekao je Dačić.

On je naveo da će potom otputovati u Šendžen gdje će razgovarati sa partnerima sa kojima Srbija sarađuje u oblasti informacionih tehnologija.

"Na kraju našeg boravka u Kini posetićemo Hong Kong, što je možda i prva poseta tom gradu u našoj istoriji", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana