Dačić ima dobronamjeran savjet za Đukanovića

G.S.
Dačić ima dobronamjeran savjet za Đukanovića

"Milu Đukanoviću /predsjedniku Crne Gore/ dobronamjerno savjetujemo da shvati da je prošlo vrijeme kad je moglo samo da se udari na Srbe i Srbiju kako bi se dobila podrška međunarodne zajednice i ostvarila pobjeda", izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

 

 

Dačić je reagovao na Đukanovićeve izjave, nakon izbornog poraza vladajuće koalicije, u kojima je optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za, kako je rekao, jaku medijsko-političku agresiju Beograda, jer je srpski predsjednik pružao "jaku podršku velikosrpskom nacionalizmu" u Crnoj Gori.

- Milo Đukanović nije vidio ni čuo Edija Ramu, koji ga je podržao na izborima, a vidio je i čuo predsjednika Aleksandra Vučića i zvaničnike Srbije koji se ni na jedan način nisu umiješali u izbore u Crnoj Gori - rekao je Dačić za Sputnjik, dodajući da "takvo odsustvo realnosti ukazuje da rezultati izbora u Crnoj Gori nisu nikakvo iznenađenje".

Šef srpske diplomatije je naglasio da Srbija poštuje i priznaje rezultate izbora u Crnoj Gori.

- Očekujemo razvoj sveukupne saradnje naše dvije zemlje. Srbija je danas centar regionalne stabilnosti i suluda kampanja protiv nje, kako vidimo, vodi u politički poraz - zaključio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana