Dačić: Danas sjednica Biroa sa šefovima službi bezbjednosti

Tanjug
Dačić: Danas sjednica Biroa sa šefovima službi bezbjednosti

BEOGRAD- Šef Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti Ivica Dačić izjavio je da će se danas u 15 sati održati sjednica Biroa sa šefovima službi bezbjednosti i tužiocima o protestima i pokušaju demonstranata da nasilno uđu u Stari Dvor u Beogradu.

On je u nedjelju, poslije sjednice Saveta za nacionalnu bezbjednost, rekao da su znali za najave nasilnog upada u državne institucije i dodao da treba odvojiti šta su nasilna okupljanja, a šta pokušaj rušenja ustavnog poretka.

- Obaveza svih političkih stranaka je da jasno razdvoje i osude upotrebu nasilja i nasilnih sredstava za rušenje državnih institucija i da se da jasna podrška državnim organima. Treba imati u vidu i podstrekače od kojih neki nisu ni bili ili su bili samo na početku protesta -rekao je Dačić za tv Pink.

Kako je rekao, to je potvrda da je prazan politički rezervoar pojedinih partija i da primjenjuju nasilje, jer ne mogu da promijene izborni rezultat.

-Svi koji su večeras bili na sastanku Saveta imaju zadatak da pozivaju na uzdržanost i mir i da, ukoliko se nastave nasilni pokušaji, državni organi reaguju. Država je jača od nasilnika - rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana