Članica RIK-a pogođena u glavu, Kovačević napadnut

Tanjug
Članica RIK-a pogođena u glavu, Kovačević napadnut

BEOGRAD - Predsjednik Republičke izborne komsije Vladimir Dimitrijević izjavio je na sjednici RIK da je njihova koleginica večeras pogođena u glavu i upitao člana komisije koji je naveo da je veliko i brojno obezbjeđenje u samoj zgradi kontraproduktivno i nepotrebno.

Dimitrijević je to rekao na sjednici na kojoj su predstavljeni preliminarni rezlutati izbora sa obrađenih 96,68 biračkih mjesta a na ocijenu člana komisije Rodoljuba Šabića da je velikom broju pripadika bezbjednosti u zgradi u kojoj se održavaju sjednice RIK-a nije tu mjesto kao i da je njihovo prisustvo kontraproduktivno.

“Da  li se osećate  bezbedno, naša koleginica je pogođena ispred zgrade”, rekao je Dimitrijević i pitao da li se protestom vrši pritisak na rad RIK-a ali i to kakve veze RIK ima sa rezultatima beogradskih izbora a zbog čega dio opozicije - “Srbija protiv nasilja” organizuje prosteste.

Dirketor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević potvrdio je večeras za Tanjug da je napadnut kada je pokušao da izađe iz RIK.

Kovačević je dodao da nije pokušao da izađe na neki sporedni izlaz jer su mu rekli da je bezbjedno te da su ga napali ljudi sa ulice.

Republička izborna komisija odbacila je na sjednici prigovore vezano za sprovođenja izbora na republičkom nivou koji su održani 17. decembra, a Dimitrijević je ako razlog naveo da su ih podnijela neovlašćena lica.

Dimitrijević je ocijenio je da su svi prigovori identični, a odnose se na nepostupanje RIK u brojnim procesima.

Podnosioci prigovora tražili su da se u cjelini poništi izborni proces jer ocenjuju da će ako se to ne učini novi saziv Skupštine biti nelegitiman a smatrali su da RIK nije sankcionisao ponašanje predsjednika Republike i nije reagovao povodom pojave fantomskih birača.

Na sjednici Šabić je izrazio žaljenje što je RIK u saopštenju naveo da nema problema u areni na Novom Beogradu a da je on lično uvjeren da ima ih mnogo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana