Cijela Srbija u žalosti nakon pucnjave na Vračaru, građani odaju poštu stradalima

GS
Cijela Srbija u žalosti nakon pucnjave na Vračaru, građani odaju poštu stradalima

BEOGRAD - Građani Beograda i jutros pale svijeće i polažu cvijeće ispred Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” i na Cvetnom trgu, ali i u drugim gradovima i odaju poštu ubijenim đacima i radniku obezbjeđenja koje je usmrtio učenik ove škole. Minutom ćutanja počinje nastava u školama u Srbiji.

Osam učenika i radnik obezbjeđenja stradali su juče u pucnjavi u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, koju je, prema navodima policije napadač duže vrijeme planirao.

Cvijeće, poruke, igračke i slatkiši stoje na svakom metru oko Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”.

Trotoarom kojim su danas trebali da prolaze đaci, teče vosak od svijeća koje još uvek gore za nedužno stradalu djecu, uprkos vjetru.

Tišina i tuga “odzvanjaju”, a prolaznici nijemo posmatraju srceparajuće poruke. Minutom ćutanja odaju počast nastradalima.

Jutro nakon pucnjave i dalje je tu policija koja čuva ulaz u školu, piše „Telegraf.rs”.

Na ogradi je poredano bijelo cvijeće.

Veliki broj građana koji su nekada išli u školu, došli su, takođe, da odaju počast. Pored njih, tu su i učenici Treće beogradske gimnazije. Svi su u crnini i nose bukete bijelih ruža.

Šest đaka i nastavnica se sa prostrelnim ranama nalaze u Urgentnom centru, odnosno na klinici u Tiršovoj.

Trinaestogodišnji napadač Kosta K.  prebačen je u jednu zdravstvenu ustanovu za liječenje maloljetnih lica, uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad.

Iz Tužilaštva je saopšteno da on nije krivično odgovoran, jer još nije napunio 14 godina. Njegovom ocu, čije je oružje koristio u napadu, određeno je zadržavanje.

Privedena je i majka maloljetnog napadača.

Institut za mentalno zdravlje u Beogradu je radi podrške porodicama stradalih, nastavnicima i učenicima kojima je potrebna psihološka pomoć i podrška, otvorio dvije telefonske linije: 063 8681757 i 063 8682217.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana