Četvoro djece poginulo u požaru u Novom Pazaru, roditelji teško povrijeđeni

GS
Foto: A1tv.net

BEOGRAD - Četvoro djece poginulo je u požaru u Novom Pazaru, a njihovi roditelji su povrijeđeni, potvrđeno je u RTS-u u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Požar je izbio jutros oko 7.00 časova u stambenoj zgradi u Ulici kej 12. srpske brigade u Novom Pazaru.

Djeca su se ugušila od dima, a otac i majka prevezeni su u Opštu bolnicu u Novom Pazaru.

Požar je izbio u stanu šestočlane porodice, a nastradala su četiri djeteta od šest mjeseci do pet godina, prenose mediji u Srbiji. 

Otac nastradale djece je teško povrijeđen, na 45 odsto površine tijela ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena. Povrijeđena žena je takođe u teškom stanju - 18 odsto njenog tijela je u opekotinama drugog i trećeg stepena.

Kako piše A1-net, sve četvoro djece preminulo je na licu mjesta, tako da su ljekari mogli samo da konstatuju smrt.

Dva slučajna prolaznika su primjetila požar i, zajedno sa komšijama, krenula u pomoć, ali zbog jake vatre nisu mogli da priđu dovoljno blizu.

„ Video sam požar, otvorio sam vrata i video dva momka kako trče gore. Vatra je bila u hodniku. Razbili smo staklo da uzmemo aparat za gašenje i otišli gore. Vatrogasna, Hitna pomoć i policija su došli brzo“- rekao je jedan od očevidaca požara.

 

 

 

Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga će utvrditi uzroke požara i gušenja djece.

"Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi", navodi se u saopštenju MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana