Četvorici mladića na KiM mjesec dana kućnog pritvora

GS
Četvorici mladića na KiM mjesec dana kućnog pritvora

KOSOVSKA MITROVICA – Zaposleni u privremenim opštinskim organima, PIO fondu, kancelariji za Kosovo i Metohiju – i dalje, 14 dana od početka blokade, ne mogu na svoja radna mjesta.

Četvorici srpskih mladića, pritvorenih zbog navodnog napada na takozvanu kosovsku policiju, određen je kućni pritvor od mjesec dana. Srbi su tokom njihovog saslušanja protestovali.

Blokada privremenih organa u opštinama na sjeveru Kosova i Metohije traje od 30. avgusta.

Dokumentacija koju je takozvana kosovska policija zaplijenila završila je u kosovskoj arhivskoj agenciji, u kojoj kažu da je riječ o „značajnoj količini arhivske građe“, javljaju prištinski mediji.

Srbi su juče protestovali ispred stanice policije, sa pištaljkama i transparentima „Policija Kurtilenda“, „Pustite nam djecu!“, „Vratite nam djecu!“.

Četvoricu srpskih mladića policajci su brutalno pretukli prilikom privođenja u Mitrovici, a tzv. kosovska policija tvrdi da je fizički napadnut i njen pripadnik, ali ne navodi kako je do tog napada došlo.

Mladićima je određen kućni pritvor od mjesec dana.

Istog dana tužilaštvo u Prištini je objavilo optužnicu za slučaj Banjska – protiv 45 osoba. Tereti ih za navodni „terorizam“, odnosno krivična djela „protiv ustavnog poretka i bezbjednosti, finansiranje terorizma i pranje novca“, javlja RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana