Četire svetinje Vlada Srbije proglasila za spomenik kulture

Srna
Četire svetinje Vlada Srbije proglasila za spomenik kulture

BEOGRAD, 15. DECEMBRA /SRNA/ - Vlada Srbije donijela je odluku da se za spomenik kulture proglase crkve Svetog proroka Ilije u Jadranskoj Lešnici, Svetog Ilije u Mehovinama, Svetog apostola Petra i Pavla u Lešnici i Svetog apostola i jevanđeliste Luke u Jaloviku.

Na današnjoj sjednici usvojen je Prijedlog zakona o filmskom i ostalom audio-vizuelnom nasljeđu imajući u vidu potrebu za sistemskim uređenjem svake pojedinačne oblasti zaštite kulturnih dobara shodno svojim specifičnostima.

Usvojena je i Uredba o privremenoj mjeri ograničavanja cijene gasa i nadoknadi razlike u cijeni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Srbiji u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa, što će za posljedicu imati povećanje cijene prirodnog gasa u iznosu od 11 odsto.

Cilj Uredbe je otklanjanje posljedica skoka cijene gasa kao način ublažavanja posljedica energetske krize u cilju zaštite privrede i građana koji su upućeni na njegovo korišćenje.

U 20.00 časova biće održana nova sjednica Vlade , kojoj će na poziv predsjednika Vlade Srbije Ane Brnabić, prisustvovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, saopšteno je iz Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana