CeSID:Od 10 do 13 časova uočeno nekoliko vrsta nepravilnosti

Tanjug
CeSID:Od 10 do 13 časova uočeno nekoliko vrsta nepravilnosti

BEOGRAD - Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) saopštio je da je na osnovu informacija dobijenih od posmatrača, u periodu od 10 do 13 časova, uočeno nekoliko vrsta nepravilnosti na biračkim mjestima u Srbiji.

Kako je objavljeno na „Fejsbuk“ profilu CeSID-a, zabeleženo je ubacivanje listića u pogrešne kutije na 40 biračkih mjesta, kao i porodično glasanje na 16 biračkih mjesta.

Takođe, uočene su razne proceduralne greške (nenanošenje spreja, neprovjeravanje identifikacionih dokumenata, nepoštovanje redoslijeda radnji…) na šest biračkih mesta.

CeSID navodi i da je bila ugrožena tajnost glasanja (fotografisanje listića i procesa glasanja) na 11 biračkih mjesta, kao i sprečavanje birača da glasa greškom biračog odbora, na jednom biračkom mjestu.

CeSID je saopštio i da je primijećena, kako kažu, paralelna evidencija birača, na nekim biračkim mjestima u Novom Sadu (BM 11), Kovinu (BM 22), Zemunu (BM 38), Staroj Pazovi (BM 14) i Apatinu (BM 28).
Na nekoliko biračkih mjesta, posmatrači su primijetili i manje incidente, verbalne sukobe i kraće prekide glasanja, navodi Cesid.

Biračka mesta se zatvaraju u 20 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana