Čen: Čelično prijateljstvo Pekinga i Beograda neprestano raste

Srna
Čen: Čelično prijateljstvo Pekinga i Beograda neprestano raste

BEOGRAD - Kineski ambasador u Beogradu Čen Bo poručila je da su odnosi Kine i Srbije izdržali test protiv pandemije i uspješno nastavljaju dalji razvoj.

"Dvije zemlje se bore protiv epidemije, rame uz rame, dijelimo dobro i zlo, a naše čelično prijateljstvo neprekidno raste. Naša saradnja u borbi protiv pandemije postala je međunarodni primjer", istakla je Čen u obraćanju poslanicima – članovima Poslaničke grupe prijateljstva sa Kinom.

Ambasador Kine je ukazala da od početka pandemije nije došlo do prekida ni na jednom velikom projektu u kojem učestvuju kineska preduzeća, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

"Kineske kompanije iz Smedereva i Bora postale su prvi i treći najveći izvoznik Srbije za prošlu godinu. U pripremi je i projekat za izgradnju metroa u Srbiji, zatim infrastrukturnog projekta za odlaganje čvrstog otpada i projekta za prečišćavanje voda, koja ukazuju na vitalnost prijateljstva i ekonomskog rasta dve zemlje", rekla je Čen.

Predsjednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Kinom Žarko Obradović podsjetio je da je Skupština potpisala Memorandum o saradnji sa Svekineskim međunarodnim kongresom, koji je dodatno učvrstio parlamentarne veze, a da je skupštinska Komisija za saradnju Kine i Srbije, koja se sastaje na godišnjem nivou, do sada održala dva sastanka.

On je najavio da će naredni sastanak biti održan u junu, putem video-konfrencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana