Čen: Agresor se nikada nije postidio

Srna
Foto: Agencije

BEOGRAD- Ambasador Kine u Srbiji Čen Bo istakla je danas da se, ni poslije 23 godine od NATO bombardovanja SR Jugoslavije, agresor nikada nije postidio svojih postupaka i još se miješa u unutrašnje stvari drugih država.

Ona je na "Tviteru" napisala da se agresor još bezobzirno miješa u unutrašnje stvari drugih država i ugrožava im državnu bezbjednost i suverenitet pod izgovorom da štiti "ljudska prava" i "demokratiju".

"Ko je zapravo prouzrokovao svjetska previranja?", upitala je Čen. Povodom 23 godine od NATO agresije na SRJ, Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, postavilo je danas preko puta zgrade Vlade Srbije "Zid plača" na kojem su istaknute fotografije ubijene djece, civila i radnika RTS-a 1999. godine.

Porodice su zatražile pravdu i kažnjavanje NATO država koje su učestvovale u agresiji prije 23 godine. I u Parku prijateljstva u Beogradu kod spomenika "Večna vatra" obilježeno je 23 godine od početka NATO agresije.

Cvijeće na spomenik položili su ministar spoljnih poslova SR Jugoslavije u vrijeme NATO agresije Živadin Jovanović, ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan, predstavnici ambasada Rusije i Bjelorusije, opštine Novi Beograd, SUBNOR-a i drugih boračkih udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana