Čaušić:Srbija će uputiti pomoć Sloveniji u gašenju požara

Tanjug
Čaušić:Srbija će uputiti pomoć Sloveniji u gašenju požara

BEOGRAD - Srbija će danas uputiti pomoć Sloveniji u gašenju požara koji je zahvatio područje te zemlje, rekao je vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Luka Čaušić.

"Po naređenju predsjedika Srbije Aleksandra Vučića, Srbija danas upućuje pomoć Sloveniji u gašenju požara koji je zahvatio područje te zemlje", rekao je Čaušić, a saopštio MUP.

On je naveo da će po nalogu ministra unutrašnjih poslova Aleksandara Vulina, 13 predstavnika MUP-a, helikopterske jedinice i sektora za vanredne situacije sa dva helikoptera "Agusta Bell 212" kapaciteta od po 1,5 tone vode, od danas biti angažovano na gašenju velikog požara u Sloveniji, na Renškom vrhu.

"Uvjeren sam da će pripadnici MUP-a Srbije Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dati svoj pun doprinos u borbi protiv vatrene stihije i spasavanju ljudi i njihove imovine, baš kao što su to učinili i prošlog ljeta u Grčkoj, Makedoniji i našoj bratskoj Republici Srpskoj", kazao je Čaušić.

Istakao je da je MUP Srbije na čelu sa ministrom Vulinom ponosan na svoje vatrogasce-spasioce i pripadnike helikopterske jedinice koji u trenucima nevolje uvijek pokažu izuzetnu hrabrost i požrtvovanost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana