Carinici spriječili muškarca koji je dva puta pokušao da prokrijumčari tompuse

Tanjug
Carinici spriječili muškarca koji je dva puta pokušao da prokrijumčari tompuse

BEOGRAD - Carinici su na aerodromu "Nikola Tesla" u dva navrata spriječili pokušaj istog putnika da u prtljagu prokrijumčari više od 1.000 tompusa i oko 50 paklica kubanskih cigareta, čija je vrijednost oko 39.000 dolara, saopštila je danas Uprava carina.

Prvi prekršaj je otkriven 5. jula, kada je 38-godišnji domaći državljanin doputovao letom iz Pariza, preuzeo svoj prtljag i uputio se ka aerodromskom izlazu gdje su ga zaustavili carinici u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje.

Putnik je tvrdio da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga, ali su u njegovom koferu pronađena 362 tompusa i 800 filter cigareta poznatih kubanskih robnih marki, vrijednosti više od 12.000 dolara. Kada je isti putnik sutradan došao da preuzme tri svoja naknadno pristigla kofera, postupio je na identičan način, ponovo tvrdeći da nema ništa za prijavljivanje.

Prilikom kontrole u njegovim koferima je pronađeno još 686 tompusa i 140 kubanskih cigareta, čija je vrednost procenjena na više od 26.000 dolara. K

 Iz Uprave podsećaju da se u Srbiju može unijeti 50 cigareta, 25 cigarilosa (do 3 grama po komadu), 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuća kombinacija navedenih proizvoda, kao i da se bez naplate uvoznih dažbina u našu zemlju može unijeti roba čija vrijednost ne prelazi 100 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana