Brnabić: Vučić će dati sve od sebe da sačuva mir, ali neće dati srpski narod na KiM

Tanjug
Brnabić: Vučić će dati sve od sebe da sačuva mir, ali neće dati srpski narod na KiM

BEOGRAD- Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je predsjednik Aleksandra Vučić odgovoran i ozbiljan čovjek i da će dati sve od sebe da sačuva mir, ali da neće dati srpski narod na KiM.

"Teška je situacija, svakako mučna, teško je to gledati, a kamoli trpeti da ste pripadnik srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Diplomatija radi svoj posao, Aleksandar Vučić se bori, znaćemo uskoro šta nam je činiti", rekla je Brnabićeva gostujući na Pinku povodom jučerašnje najave Vučića da će država izaći sa konkretnim zahtjevima i mjerama u naredna 72 sata zbog novih hapšenja Srba na KiM.

Rekla je da Priština svakodnevno demonstrira silu na KiM prema srpskom narodu.

Na pitanje može li se zaustaviti taj teror Aljbina Kurtina, Brnabićeva je istakla da je sada svima jasno ono što smo ponavljali i pričali toliko puta, da je jedini cilj Kurtija da protjera sve Srbe sa teritorija srpske južne pokrajine, kako bi imao etnički čisto takozvano Kosovo, koje je sastavni dio Republike Srbije u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom Ujedinjenih nacija.

"Čitav svet to vidi (šta se dešava na KiM), kao i svi u Srbiji. Vidim da neki imaju, kao i neki NATO lobisti, opet samo reči hvale za Aljbina Kurtija, ali ja znam šta se sve dešava i događa u pozadini, kako se odvija ta teška i naporna diplomatska borba koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, naravno predsednik vlade Miloš Vučević i svi relevantni ljudi u vladi Republike Srbije", rekla je Brnabićeva.

Istakla je da je to teška borba, ali da svi moraju da pokušaju da daju sve od sebe da sačuvaju mir.

"Ali ne možemo dati na naš narod i to je ono što je i Aleksandar Vučić juče jasno rekao. Ja, takođe, sa nestrpljenjem očekujem i javno obraćanje predsednika Vučića i jasne smernice i za nas i za međunarodnu zajednicu kako ćemo se dalje postavljati po ovom pitanju", rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana