Brnabić: Srpska Vlada će pomoći srpskim studentima koji su ostali van zemlje

Srna
Brnabić: Srpska Vlada će pomoći srpskim studentima koji su ostali van zemlje

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije dala uputstvo Ministarstvu spoljnih poslova Srbije da radi intenzivno na pravljenju spiskova srpskih studenata koji studiraju u inostranstvu da bi im pomogla u situaciji kada zbog pandemije virusa korona i prekida komunikacija ne mogu da se vrate kući.

"Mi smo o tome razgovarali i dali uputstvo Ministarstvu spoljnih poslova. Neka naši studenti budu u kontaktu sa ambasadama Srbije. Već pravimo spiskove i gledaćemo kako da organizujemo avione", rekla je Brnabićeva na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i stručnjacima iz oblasti infektologije.

Ona je preporučila studentima da se javljaju i preko sajta "Tačka povratka".

Brnabićeva je ovom prilikom rekla da se Vladi i nadležnim institucijama javljaju porodice onih srpskih državljana koji su proteklih dana kao turisti otišli u Pariz ili na neku drugu destinaciju i optužuju ih zbog nemogućnosti povratka njihovih bližnjih.

"To je nenormalno. Ne može država da bude odgovorna što su oni na turističkom putovanju u vreme pandemije", poručila je Brnabićeva.

Predsjednik Vučić je rekao da problem za organizovanje povratka studenata nisu avioni već činjenica da oni više ne mogu da dobiju dozvolu za slijetanje na svjetske aerodrome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana