Brnabić: Srbija zahvalna Rusiji zbog podrške

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić zahvalila je danas ministru zdravlja Ruske Federacije Mihailu Muraškom za kontinuiranu podršku i očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Brnabićeva je istakla da će ulaganja u zdravstveni sistem ostati jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije, navodeći da će podrška biti nastavljena, kako u okviru finansijske podrške, tako i ulaganja u inovacije i digitalizaciju ovog sistema, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Predstavljajući rezultate koje u zdravstvenom sektoru ostvaruje Ruska Federacija, Muraško je istakao važnost unapređenja primarne zdravstvene zaštite, podrške razvoju inovacija, kao i digitalizacije zdravstvenog sistema koji daje izuzetne benefite.

Muraško je naglasio da su za precizniju dijagnostiku i efikasnije liječenje pacijenata neophodna ulaganja u proizvodnju inovativnih lijekova.

U okviru dvodnevne posjete, sa delegacijom Ruske Federacije u Srbiji borave i predstavnici najznačajnijih zdravstvenih institucija ove zemlje: Federalne državne budžetske ustanove /FDBU/ "Nacionalni medicinski istraživački centar radiologije /NMIC/, FDBU "NMIC onkologije N.N. Petrov", Ruske dječije kliničke bolnice, Ruskog nacionalnog istraživačkog medicinskog univerziteta N.I. Pirogov, "NMIC hirurgije A. V. Višnjevskij", ustanove za razvoj i međunarodno poslovanje "Rusatom Heltker" i Asocijacije ruskih farmaceutskih proizvođača.

Sastanku je prisustvovala ministar zdravlja Srbije Danica Grujučić, kao i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana