Brnabić: Sporazum - dobra uvertira za nastavak dijaloga u Briselu

Srna
Brnabić: Sporazum - dobra uvertira za nastavak dijaloga u Briselu

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma u Vašingtonu o normalizaciji ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine, te ocijenila da je to dobra uvertira za nastavak dijaloga u Briselu i da sporazum na svaki način daje drugačiji signal tim razgovorima.

Ona je ocijenila da su ovo bila dva istorijska dana, a nikako dva laka dana, te da je bila u stalnom kontaktu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i delegacijom Srbije u Vašingtonu.

“Ovaj sporazum je dokaz da smo uspeli da izgradimo odnos sa američkom stranom jer ranije su oni bili spremni da slušaju ali da nas ne čuju, a to se sada promenilo i sada imamo sagovornika koji nas čuje”, rekla je Brnabićeva za TV “Pink”.

Ona je naglasila da se Srbija u mnogim stvarima sa SAD i dalje ne slaže, ali da je kao sagovornici čuju.

“Zahvaljujući ogromnom trudu i iskrenosti Aleksandra Vučića, Srbija sada ima potpuno drugačiji imidž i zna se da smo pouzdan partner”, rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da bi prije samo nekoliko godina kao naučna fantastika bila ocijenjena situacija da u Vašingtonu Srbija želi da potpiše sporazum, a Priština ne.

Brnabićeva je izrazila nadu da ovaj sporazum otvara vrata još boljim odnosima sa SAD, navodeći da je sa ambasadorom Grenelom razgovarala o još nekim stvarima.

Kao drugu nevjerovatnu stvar ona je ocijenila situaciju u kojoj je srpska delegacija potpuno spremna, legitiman i jak sagovornik koji zna šta želi i može da utiče na krajnji ishod sporazuma.

“To je politika koja odslikava sve uspehe Aleksandra Vučića na međunarodnoj sceni i u međunarodnoj politici”, rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da je sada delegacija Prištine bila ta koja kasni, međusobno se svađa i tamo su na ivici pada Vlade zbog takve situacije.

“To je nešto što bi pre desetak godina bila potpuno drugačija slika”, ocijenila je Brnabićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana