Brnabić: Slučaj pozorišta Boško Buha ispolitizovan, prostor prodat još 2009.

Tanjug
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je cijeli slučaj dječjeg pozorišta ''Boško Buha" ispolitizovan i podsjetila da je prostor pozorišnog foajea od 230 kvadratnih metara prodat još 2009. godine, prije dolaska na vlast SNS.

    "Dobro je u ovoj čitavoj priči što smo našim građanima pokazali u kolikoj meri su tajkunski mediji i određeni pojedinci spremni da manipulišu činjenicama i da plasiraju dezinformacije i laži kako bi politički zloupotrebili određene ljude", rekla je Brnabićeva u izjavi za TV "Pink".
 
   "U ovom slučaju su to glumci", dodala je ona.
    Prema njenim rečima, ''tajkunski mediji'' su pokušali da za ''slučaj pozorišta Boško Buha'' optuže i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
    
''Ti isti mediji su nedavno objavili da Međunarodni sud treba da se pozabavi Vučićem zato što čovek iz Niša kaže da je Vučić preko nekog svog kuma je umešan u manipulacije sa tehničkim pregledima. Ako su spremni da tako nešto da kažu, njima nije teško ni da ga optuže za pozorište'', rekla je Brnabić.

    Premijerka je pokazala naslove nekih medija i ocenila da oni prave dramu kako bi manipulisali građanima.

    "Ako se informišete iz tajkunskih medija, vidite naslove da 'Grad hoće da zatvori pozorište za decu', da je to 'Nasilje koje vlast sprovodi nad institucijama'. 'Aca Bosanac je vlasnik zgrade pozorišta, a prostor foajea i sale pozorišta u njegove ruke je dospeo još 2017. godine', 'Pozorište prodato u potaji ispod cene', 'Boško Buha završio u rukama Peconija i Ace Bosanca dok je Beogradom upravljao Siniša Mali'", navela je samo neke Brnabićeva.
    
Ona je dodala da je tokom današnjeg dana došlo do vrhunca "divljanja".
    
"Sada da vam kažem šta je istina. Donela sam sve ugovore i sporazume. Istina je da je ovo prodato 2009. godine. Dakle, 24. aprila 2009. godine je ovo prodato. Je l' tada Aleksandar Vučić bio na vlasti?! SNS?", upitala je premijerka. 
    
Prema njenim riječima, tada je napravljen ugovor o kupoprodaji na način gdje se ne precizira gdje se tačno nalazi prostor te zgrade, i zato što je tako napravljeno, nije se znalo, bile su žalbe, a onda je nakon svega 2017. godine to uknjiženo i razrešeno. 
    
"Ono što je važno je da se to desilo 2009. godine. Dakle, mi sa tim 'Nit' luk jeli, nit' luk mirisali'. Samo pozorište nikada nije bilo predmet privatizacije, ni restitucije i oduvek je bilo uknjiženo na Grad Beograd. Ovde se radi o 230 kvadrata foajea, što je opet problem koji treba da rešimo. Hvala ovim medijima koji su nam objasnili šta se zaista desilo, a to je da je taj prostor prodat, u njihovo vreme, 2009. godine ispod cene", istakla je predsjednica vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana