Brnabić: Potez za prijem u članstvo Savjeta Evrope vrhunac cinizma Prištine

Tanjug
Brnabić: Potez za prijem u članstvo Savjeta Evrope vrhunac cinizma Prištine

DUBAI - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da zahtjev koji je Priština podnijela za ulazak takozvanog Kosova u Savjet Evrope predstavlja kršenje svih, do sada potpisanih sporazuma, prije svega Vašingtonskog sporazuma, što, kako kaže, i nije čudno nakon desetogodišnjeg kršenja i neimplementacije Briselskog sporazuma.

"Ovaj njihov potez za prijem u članstvo savjeta Evrope, je vrhunac cinizma" rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić u Dubaiju gde je danas ranije potpisala sa ministrom za kabinetske poslove Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Al Abdulah Al Karkavom Memorandum o razmjeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade.

Oni su prekršili Vašingtonsnki sporazum, konstatovala je i istakla da će Srbija nastaviti sa kampanjom otpriznavanja tzv. nezavisnosti Kosova od strane onih zemalja koje su ih priznale.

"O svemu ostalome će se razgovarati na sjednici Savjeta nacionalne bezbjednosti, rekla je ona, odgovarajući na pitanje srpskih medija o tome kakav će odgovor Srbije biti na ovaj potez Prištine

Brnabić je član savjeta za nacionalnu bezbjednost, ali sutrašnjoj sjednici, kako kaže neće moći da prisustvuje, jer sutra završava posjetu Dubaiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana