Brnabić: Ozbiljno sam zabrinuta zbog naoružavanja Kosova i informacija da Britanija stoji iza toga

Tanjug
Brnabić: Ozbiljno sam zabrinuta zbog naoružavanja Kosova i informacija da Britanija stoji iza toga

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je ozbiljno zabrinuta zbog naoružavanja samoproglašenog Kosova i informacija da Velika Britanija stoji iza toga, te ocijenila da to mnogo destabilizuje cijeli region.

"Ozbiljno sam zabrinuta zbog toga što drugi naoružavaju Prištinu. To je strašno i šalje pogrešne poruke" izjavila je Brnabićeva za televiziju “Prva”.

Ona je navela da je zabrinuta i time koliku je podršku (na Zapadu) imao premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti da uskrati Srbima u južnoj pokrajini osnovna ljudska prava, odnosno da ostvare pravo glasa prvo na referendumu o ustavnim promjenama u oblasti pravosuđa, a potom i na izborima u Srbiji.

"Onda vidimo ovakve poruke koje su sasvim jasne i očigledne. Koliko to destabilizuje čitav region? Mnogo. Ostaje da o tome pričamo potpuno otvoreno" rekla je Brnabićeva.

Na pitanje kada će biti formirana gradska vlast Beograda i vlada Srbije, Brnabićeva je rekla da to zavisi od skupštinske većine, brzine pregovora sa koalicionim partnerima, ali da u ovom trenutku nema odgovor.

Ona nije željela da odgovori na pitanje ko je prvi izbor za koalicionog partnera.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana