Brnabić: Nije otklonjena opasnost po bezbjednost Vučića

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da još uvijek nije otklonjena opasnost po bezbjednost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. "Mi to nismo završili i opasnost nije otklonjena", rekla je Brnabićeva na TV Pink, povodom informacija o planiranom atentatu koji su francuske bezbjednosne službe dostavile srpskim vlastima.

-Ne znam zašto se Milo Đukanović prepoznao kao jedan od organizatora atentata - odgovorila je premijerka na pitanje da prokomentariše to što je predsjednik Crne Gore izjavio da su takve optužbe glupost.

-Mi znamo iz informadcija koje smo dobili da je jedan od organizatora Zvicer. Ja ne vidim kako bi on mogao da bude tako jak i moćan bez podrške družavnog vrha, posebno u tako maloj zemlji. Kada je mafija u Srbiji pomislila da su jači od države, mi smo reagovali čim smo poslije istrage došli do dokaza i lično predsjednik Srbije je objavio rat mafiji - istakla je Brnabićeva. Ona je zapitala kako je moguće da vlast i policija u Crnog Gori nisu znali za sav taj kriminal i kako se niko nije potrudio da ga spriječi, kao ni njegov izvoz u region ali i u Južnu Ameriku.

-Ja u to ne verujem, ali to nije moj problem, već ljudi u Crnoj Gori - poručila je Brnabićeva.

Ona je dodala da je Đukanović pokušao da otme imovinu Srpske pravoslavne crkve, kao i da nijedna druga vjerska organizacija u Crnoj Gori nije prošla kao SPC.

-Đukanović je pokušao da je izbaci iz Crne Gore, da joj oduzme imovinu i od toga napravi neku drugu crkvu - rekla je Brnabić.

Ona je odbacila optužbe da se Srbija meša u unutrašnje poslove te zemlje, rekavši da se Crna Gora umiješala u unutrašnje poslove Srbije kada je priznala nezavisnost Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana