Brnabić: Milanović izjavom o otetom Kosovu rekao istinu

Tanjug
Brnabić: Milanović izjavom o otetom Kosovu rekao istinu

BEOGRAD- Premijerka Srbije Ana Brnabić ocijenila je danas da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, u nedavnoj izjavi da su Srbiji oteti Kosovo i Metohija, izrekao činjenicu.

-Čovek je sve rekao kako jeste. Kosovo i Metohija su oteti na silu suprotno međunarodnom pravu, suprotno svim principima međunarodnog prava i Povelji UN - kazala je Brnabić na TV Prva.

Komentarišući Milanovićevo pojašnjenje oko izjave o otetom KiM, Brnabić kaže da političari u današnje vrijeme ne mogu da podnesu pritisak i da se predsgednik Srbije Aleksandar Vučić izdvaja kao političar po tome što, kako je istakla, uvijek ostane dosledan onome što kaže.

-To je razlika između jakih i ozbiljnih političara i onih koji ne mogu da izdrže pritisak -navela je ona.

Ana Brnabić izjavila je i da je suđenje Belivukovoj kriminalnoj grupi pokazalo da je ta grupa spremala ubistvo Aleksandra Vučića i da je u tu svrhu Radoje Zvicer opredijelio pet miliona evra.

-Po prvi put smo čuli da je rekao pet miliona evra sada, a nebo je granica: “Recite mi koliko želite novca da se fizički ukloni predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ja ću dati taj novac”. Drugo zanimljivo što je rekao je da ga ne zanima ko će drugi doći na vlast. Ko god da dođe, samo njega da nema.  To pokazuje kolika je Vučić brana organizovanom kriminalu, korupciji i prevenciji da Srbija postane mafijaška država - rekla je srpska premijerka.

Ona je dodala da je to bio samo jedan od planiranih atentata na Vučića.

-Drugi nema veze sa Zvicerom. Taj je naručen iz inostranstva, preko nekih drugih kanala i mi smo tu informaciju dobili od naših partnera iz Evrope, ali i od nekih drugih. To je samo jedan od atentata koje su naše službe sprečavale -istakla je Brnabić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana