Brnabić: Cilj izjave Grlića Radmana dodatni pritisak na Beograd

SRNA
Brnabić: Cilj izjave Grlića Radmana dodatni pritisak na Beograd

BEOGRAD- Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je posljednja izjave ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Radmana Grlića o Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću u funkciji dodatnog pritiska zbog nepriznavanja samoproglašenog Kosova i neuvođenja sankcija Rusiji.

Brnabić je rekla da je izjava Grlića Radmana da je Vučić "trabant i da ne može da sjedi na dvije stolice", diplomatski nevjerovatno bezobrazna i nedopustiva.

"Grlić ne preti svojom snagom, uvek stanu, kao što je istorijski bilo, iza nekog drugog pa prete, kao što to kukavice obično rade. To je još jedan pritisak na Srbiju. Pred nama su teški dani", izjavila je Brnabićeva za TV Prva.

Ona je naglasila da će Srbija nastaviti da vodi svoju politiku i da su regionalni mir, stabilnost i prosperitet u njenom interesu, a za izjavu Grlića Radmana je rekla da je to frustracija data u ime onih što su u Kaštelima, u Hrvatskoj, palili lutku sa likom Vučića i uzvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Brnabićeva je ocijenila da politika Vučića i uspjesi Srbije smetaju mnogima, ali izgleda najviše zapadnim komšijama.

Što se tiče zahtjeva prozapadne opozicije u Srbiji o sprovođenju međunarodne istrage proteklih izbora u Srbiji, Brnabićeva je rekla da do takve istrage nikada neće doći i da taj scenario nije vjerovatan uopšte.

Ona je pojasnila da tim zahtjevom prozapadna opozicija faktički traži ukidanje suvereniteta Srbije i suspendovanje njenih zakona i institucija, kao i da stranci mogu da dođu i ispituju građane Srbije po kućama.

Brnabićeva je ocijenila da i Rezolucija Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji nema nikakve veze sa izborima, jer da ima sačekali bi konačni izvještaj ODIHR-a u kojem se navodi da na 93 odsto biračkih mjesta nije bilo nepravilnosti.

"To je pritisak na Srbiju zbog Kosova i Metohije", dodala je Brnabićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana