Brnabić, Bocan-Harčenko: Vakcina "sputnjik pet" stiže prije kraja godine u Srbiju

Srna
Brnabić, Bocan-Harčenko: Vakcina "sputnjik pet" stiže prije kraja godine u Srbiju

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da je veoma dobra vijest da će određena količina vakcine "sputnjik pet" stići u Srbiju prije kraja godine i zahvalila ruskom ambasadoru u Srbiji Aleksandru Bocan-Harčenku na spremnosti i solidarnosti Rusije da do toga dođe.

Brnabićeva je Bocan-Harčenku izrazila zahvalnost na velikodušnoj pomoći koju je Rusija uputila Srbiji za borbu protiv virusa korona i spremnosti za saradnju oko vakcine "sputnjik pet", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer Srbije ocijenila je da su odnosi dvije zemlje veoma dobri i razvijeni na političkom, ekonomskom, kulturnom i drugim poljima, dodavši da će Vlada Srbije nastaviti da radi na njihovom daljem jačanju na temelju strateškog partnerstva.

"Realizacija zajedničkih projekata doprineće unapređenju saradnje", rekla je Brnabićeva, posebno naglasivši značaj skorog završetka radova na ruskom gasovodu kroz Srbiju.

Bocan-Harčenko prenio je Brnabićevoj pozdrave i čestitke za predstojeće praznike ruskog premijera Mihaila Mišustina, ocijenivši da su odnosi dvije zemlje na visokom nivou i da ih karakteriše dobra saradnja na svim nivoima.

Sagovornici su potvrdili spremnost da i u narednoj godini nastave uspješnu ekonomsku političku i kulturnu saradnju, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana