Brnabić: Beograd protiv uvođenja sankcija Rusiji

Srna
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da je stav Srbije o ukrajinskoj krizi ostao isti i da Beograd poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali i da se protivi uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji.

Brnabićeva je demantovala tvrdnje da je već sve dogovoreno da se uvedu sankcije Rusiji, navodeći da ništa nije dogovoreno i da Srbija nastavlja da vodi principijelnu spoljnu politiku.

Ona je istakla da je to najteži način vođenja spoljne politike, dodajući da su pritisci na Srbiju ogromni i svakodnevni, ali i da je međunarodno pravo nešto što je potpuno jasno.

"To što ga sve sile sveta upotrebljavaju na način kako njima odgovara u određenom trenutku, to je druga stvar. Teritorijalno malu zemlju kakva je Srbija jedino brani međunarodno pravo. Ja bih volela da onako kao što neki poštuju teritorijalni integritet Ukrajine i pozivaju se na međunarodno pravo na isti način poštuju i teritorijalni integritet Srbije", rekla je Brnabićeva za RTS.

Ona vjeruje da će stabilnost u regionu biti sačuvana iako su mnogi zabrinuti i strahuju od izbijanja krize većih razmjera.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji i zastoju u dijalogu, Brnabićeva je rekla da je Beograd za stolom od kojeg nikada nije ni odlazio, ali da je problem u tome što Priština suštinski ne želi dijalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana