Brnabić: Beograd podržava napore usmjerene na pregovore Moskve i Kijeva

Srna
Brnabić: Beograd podržava napore usmjerene na pregovore Moskve i Kijeva

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa ukrajinskim ambasadorom Volodimirom Tolkačom da se Srbija zalaže za mirno rješavanje sporova i podržava sve napore usmjerene na pregovore ukrajinske i ruske strane.

Brnabićeva je izrazila duboku zabrinutost i žaljenje zbog ukrajinske situacije i istakla da Srbija i Ukrajina, i njihovi narodi, imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose.

Ona je navela da će Srbija sa pažnjom nastaviti da prati situaciju i pruža podršku ukrajinskom narodu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Srbija je opredeljena za poštovanje međunarodnog prava, uvažavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i mirno rešavanje sporova i spremna da pruži svu moguću pomoć i podršku izbeglima iz ove zemlje koji trenutno borave u Srbiji", rekla je Brnabićeva.

Ambasador Tolkač zahvalio je za humanitarnu pomoć koju Srbija pruža ugroženim ukrajinskim civilima, kao i na humanim uslovima po najvišim standardima koje omogućava raseljenima, uključujući i boravišne i radne dozvole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana