Brnabić: Beograd će braniti svoju poziciju, bez obzira na pritiske

Srna
Foto: Tanjug

KOPAONIK- Srbija će braniti svoju poziciju u aktuelnoj krizi bez obzira na užasne pritiske, jer se oslanja na međunarodno pravo, pravdu principe, rekla je premijer Ana Brnabić.

"Odluke su teške, ali morate da branite sopstvene interese i političke i ekonomske...", rekla je Brnabićeva na zatvaranju Kopaonik biznis-foruma.

Brnabićeva je navela da neki kritikuju neke poteze Srbije, a ne sagledavaju cijelu situaciju i širu sliku koja se tiče poštovanja međunarodnog prava u njenom slučaju.

"Mislim da je ono što štiti male zemlje kao Srbija upravo argumentovana pozicija. Pozicija koju smo zauzeli je pozicija koja brani sve što smo postigli do sada", rekla je ona.

Brnabićeva je navela da će pred novom vladom Srbije biti najveći izazov "energetska jednačina", odnosno izbor između energetske tranzicije i energetske održivosti, ili da se nađe neki srednji put.

"Pitanje je da li ćemo da budemo zeleni i više štitimo životnu sredinu ili da budemo energetski samostalniji, što je sada i politička odluka", rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da sada mnogo zemalja razmišlja da li da ima veću energetsku samostalnost i da ima termoelektrane ili da zavisi od uvoza energenata, prenijeli su beogradski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana