Brnabić: Akcidenti se dešavaju, reagovalio smo brzo prilikom nesreće u Pirotu

Srna
Brnabić: Akcidenti se dešavaju, reagovalio smo brzo prilikom nesreće u Pirotu

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da se akcidenti, kao što je u Pirotu izlivanja amonijaka iz cisterne, dešavaju, da su nadležni brzo reagovali i da će se rizici za ovakave slučajeve smanjiti dodatnim ulaganjem u kapitalnu infrastrukturu.

Brnabić je tako, posle konferencije “Talenti na okupu” u Beogradu, odgovorila na pitanje novinara da li je nesreća u Pirotu mogla biti sprečena.

- Da li bi bilo bolje da imamo bolju železničku prugu? Da, ali ne možete za 10 godina da uradite stvari na kojima se nije radilo više od 30 ili 50 godina - rekla je premijerka i najavila da će projekat rekonstrukcije železnice biti pokrenut tokom 2023.

Istakla je da je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić pokazao izuzetnu spremnost i da je zajedno sa nadležnima uradio sve, kako bi se sprečilo zagađenje vode i vazduha. Premijerka je kazala da su i resorna ministarstva aktuvno uključena i prate razvoj situcije.

- Zista mi je želja da se takve stvari nikada ne dešavaju, reagovali smo dobro i reagovali smo na vreme - kazala je Brnabićeva.

Prema njenim rečima u toku je detaljna i sveobuhvatna analiza akcidenta u Pirotu, kako bi se utvrdilo šta se tačno dešavalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana