Božović: Kecmanović pokazao nepoštovanje prema žrtvama

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

BEOGRAD - Punomoćnik članova porodice ubijenih u školi "Vladislav Ribnikar" 3.maja, advokat Ognjen Božović ocijenio je danas da je Vladimir Kecmanović danas na suđenju odbijanjem da odgovori na važna pitanja iskazao nepoštovanje prema žrtvama, njihovom porodicama, sudu i cjelokupnom srpskom narodu.

Božović je nakon suđenja novinarima ispred suda rekao da je Kecmanović odbio da odgovori na pitanja zbog kojih se oni i nalaze u sudnici, odnosno za odgovornost roditelja, za zanemarivanje djeteta i njegovog psihičkog stanja i za davanje veliko kalibarskog vatrenog oružja djetetu u ruke. 

Smatra da su svi prisutni u sudnici imali priliku da vide kakav je odnos prema sudu, prema porodicama ubijenih i prema cjelokupnom srpskom društvu. 

"Jedini razlog njegovog (Vladimira Kecmanovića) pojavljivanja u sudnici je davanje lažnog saučešća i izjava da su ga sprečavali 11 meseci da uputi saučešće. Niko porodicu Kecmanović nije sprečavao da sakrivaju i otuđuju imovinu posle 3. maja, ali ih je neko sprečavao da upute pismo saučešća", istakao je Božović. 

Kecmanović je uskratio davanje iskaza u sudnici, te se Božović pita zbog čega je onda dolazio, ocjenjujući da je možda zbog "performansa" pred medijima. 

On je međutim pred kraj suđenja preko advokata izrazio želju da prisustvuje sutrašnjem suđenju kada bi njegova supruga trebalo da svjedoči. 

Marina Ivelja Kecmanovićev punomoćnik je navela da je njen utisak sa današnjeg suđenja da niko nije primijetio kako njegovo (K.K) ponašanje odskače od ponašanja ostale djece, te da niko nije mogao da pretpostavi da bi takvo dijete počinilo masakr.

U Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje po tužbi ubijenih i ranjenih u OŠ Ribnikar 3. maja 2023. protiv roditelja dječaka K.K. koji je tada počinio masakr pucajući u skoli iz dva pištolja njegovog oca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana