Borović: Aleksić u sudnici pokušao da drži školu glume

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Jedan od punomoćnika oštećenih glumica, advokat Borivoje Borović, rekao je da se vlasnik škole glume Miroslav Aleksić danas nije osvrnuo konkretno ni na jednu optužbu, za silovanje i polno uznemiravanje sedam glumica, već je odbranu iznosio uopšteno.

"Miroslav Aleksić danas nije znao da iznese konkretnu odbranu već je alegoricno pokušao da ismeva žrtve. Pominjao je osobe koje uopšte nisu predmet činjenicnog stanja i pokušao da teatralno održi neku školu glume u sudnici, što je po meni vrlo neukusno", rekao je Borović novinarima ispred Palate pravde nakon suđenja Aleksiću koji je danas započeo detaljno iznošenje odbrane.

Odgovarajući na pitanje o pominjanju Borovićevog sina kao polaznika njegove škole glume, advokat kaže da je suštinski Aleksić na taj način pokušao da dobije njegovu naklonost. "Mislio je da ću tako biti blaži kao neko čija su deca bila kod njega u školi. Naprotiv, mi ovde kao advokati moramo da dokažemo da je stvrano uradio krivična djela koja mu se stavljaju na teret", rekao je Borović.

Punomoćnik glumice Milene Radulović, koja je prva prijavila Aleksića za silovanje, advokat Jugoslav Tintor podsetio je novinare da okrivljeni ima pravo da se brani onako kako smatra da je to za njega najbolje. "Ne bi hteo da ocenjujem njegovu odbranu, najbolje bi bilo da novinari koji su odbranu slušali to prenesu u meri u kojoj je to njima jasno", rekao je Tintor.

On očekuje da će nakon što Aleksić iznese odbranu, da budu saslušane oštećene glumice, te da će doći i do suočavanja njih i optuženog. Napomenuo je da nisu zastupnici oštećenih bili protiv javnosti na suđenju, već da je to bio prijedlog tužilaštva u optužnici. "Mi smo principijalno bili saglasni i sa snimanjem suđenja i sa javnošću jer sa tim problem nemamo", rekao je Tintor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana