Bolnica u Batajnici: Zatražena sudska obdukcija preminulog od virusa korona

Srna
Foto: GS

BEOGRAD - Direktor kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da je, prvi put od kada radi ova zdravstvena ustanova, naložila sudsku obdukciju pacijenta preminulog od kovida.

"Riječ je o muškarcu starom 46 godina koji je preminuo prošle sedmice neposredno nakon prijema", rekla je Vukičevićeva za RTS. Ona je pojasnila da je ovaj pacijent u nedjelju dobio prve simptome koji su bili kao i kod svih drugih - povišena temperatura i bolovi u mišićima, te da je registrovan u kovid ambulanti u Zemunu kao lakši slučaj. Prema njenim riječima, do rapidnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja došlo tri dana poslije toga.

"U srijedu na četvrtak, kada se javio u prijemno-trijažni centar, bio je narušenog opšteg stanja.

Odmah je primljen u našu bolnicu, imao je normalan snimak pluća i uredan EKG zapis i laboratoriju, osim nešto povišenog nivoa hemoglobina i, ono što je za brigu, nismo mogli da nađemo nijedan palpabilan puls", objasnila je Vukičevićeva. Nekoliko minuta nakon toga, kaže one, ruke su mu pocrnele i prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja, gdje je započeta reanimacija, ali pacijent je preminuo, Vučićevićeva je dodala da je preminulom pacijentu urađen skener koji je pokazao difuzne trombove i ishemijske promjene svuda - od glave, pluća, stomaka, gornjih i donjih ekstremiteta, nakon čega je naložila sudsku obdukciju.

U kovid bolnici u Batajnici, koja radi već 15 mjeseci, trenutno je hospitalizovano 598 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana