Bocan-Harčenko: Srbija da postane krupni proizvođač ruske vakcine

Srna
Bocan-Harčenko: Srbija da postane krupni proizvođač ruske vakcine

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da je uspostavljanje proizvodnje vakcine protiv virusa korona "sputnjik ve" u Srbiji važno za potrebe vakcinacije njenih građana, ali i u interesu toga da Srbija postane krupni proizvođač te vakcine u regionu.

Bocan-Harčenko je rekao novinarima, poslije obilježavanja Dana diplomate Rusije u Beogradu, da Rusija i Srbija od početka imaju odličnu saradnju u borbi protiv virusa korona. 

On je istakao da se već sutra očekuje dolazak u Beograd specijalne delegacije ruskih stručnjaka koji će proučavati mogućnost uspostavljanja proizvodnje "sputnjika ve" u Srbiji. 

"Delegacija stiže i ovdje će raditi nekoliko dana. Već za nekoliko dana moći ćemo konkretnije da kažemo šta će biti urađeno", naveo je ruski ambasador. 

Bocan-Harčenko je rekao da je u toku vakcinacija radnika Ambasade Rusije u Beogradu, dodajući da se i on sam vakcinisao, prenio je portal "Sputnjik". 

"Broj onih koji žele da se vakcinišu raste, a izbor je ipak žsputnjik vež, koji se zasniva na objektivnim ocjenama", napomenuo je on. 

Ruski ambasador je ocijenio da je popularnost "sputnjika ve" u Srbiji vezana i za dobar, bratski odnos prema Rusiji, što pretpostavlja povjerenje, ali i zato što postoje objektivni podaci koji potvrđuju visoku efikasnost i bezbjednost ruske vakcine. 

Delegacija Ruskog fonda za direktne investicije i predstavnici Instituta "Gamaleja" dolaze u Srbiju sutra kako bi razgovarali o saradnji kada je riječ o vakcini "sputnjik ve". 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana