Blokade na sjeveru KiM još traju (VIDEO)

GS
Blokade na sjeveru KiM još traju (VIDEO)

KOSOVSKA MITROVICA - Sedmi je dan blokade zgrada srpskih institucija na sjeveru Kosova i Metohije.

Iz njih je policija počela da iznosi dokumentaciju. U policiji je juče bio funkcioner Srpske liste i bivši predsjednik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević, jedan od petorice čelnika institucija čije su zgrade blokirane, a koji su za danas pozvani na saslušanje.

Zamjenom opštinskog grba tablom sa zastavom žuto-plave boje koja označava tzv. državnost na Kosovu, i iznošenjem dokumentacije iz zgrade Privremenog opštinskog organa u Kosovskoj Mitrovici, policija je juče nastavila akciju započetu prošle nedelje kada je zauzela i stavila pod blokadu više objekata institucija Vlade Srbije na sjeveru KiM.

Zamjenik direktora policije za region sever Veton Eljšani izjavio je da policija zapljenjuje dokazni materijal iz zgrade Privremenog organa.

Više stotina zaposlenih prethodnih dana bezuspešno je pokušalo da uđe u svoje kancelarije institucija Vlade Srbije, u kojima su radili sve do prošle nedjelje.

Bivši predsjednik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević pojavio se u srijedu policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici gdje je preuzeo poziv koji mu je upućen iz Prištine.

Radojević je izjavio da se ne krije od policije i da se dobrovoljno pojavio u stanici, prenosi RTRS.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kosovo Online (@kosovo_online)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana