Bivši policajac Dejan Pantić pušten da se brani sa slobode

SRNA
Bivši policajac Dejan Pantić pušten da se brani sa slobode

KOSOVSKA MITROVICA - Bivši policajac Dejan Pantić iz Kosovske Mitrovice, koji je krajem prošle godine prebačen u kućni pritvor, pušten je danas da se brani sa slobode, saopštio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Dejan Pantić koga je prvo kosovska policija držala u bazi na Jarinju danima bez lekova i kontakta s porodicom, a koji je tek posle snažnog pritiska Srba sa Kosova i Metohije i diplomatske akcije Beograda krajem godine prebačen u kućni pritvor, danas je pušten da se brani sa slobode", napisao je Petković na društvenoj mreži "Iks".

Petković je dodao da je Pantiću uz kauciju ukinuta mjera kućnog pritvora i on će konačno moći da bude na slobodi.

"I on i njegova porodica prošli su pravu golgotu, ali su dočekali lepe vesti. Srbija ne zaboravlja svoje nevino uhapšene sunarodnike i nastaviće borbu za svakoga od njih", naveo je Petković.

Kosovska policija je 10. decembra prošle godine na Jarinju uhapsila bivšeg policajca Dejana Pantića koji se sa suprugom vraćao iz Raške.

Na više lokacija u sjevernom dijelu Kosova i Metohije Srbi su tada postavili barikade u znak protesta zbog hapšenja Pantića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana